Springbank Local Barley February 2025
Seneste skud på Local Barley-stammen fra Springbank. Det er en 8-år gammel whisky, lavet på den gamle bygsort Bere Barley, dyrket i High Ranachan cirka 4 kilometer fra destilleriet. Der er tappet i alt 13.500 flasker ved 58,1% alkohol. Denne flaske er doneret af Juuls vin og spiritus.
Hos Springbank producerer man 3 distinkte typer whisky, som differentierer sig på en række parametre. Den klassiske Springbank har en let tørverøg. Røgniveauet angives (noget upræcist) med en måling af fenol i den færdigmaltede byg og ligger på cirka 10-15 ”parts per milion” (malten tørres 6 timer med tørverøg og 30 timer med varm luft). Springbank er desuden destilleret 2.5 gange. ”Longrow” – en kraftigt røget variant blev første gang lavet i 1973. Her er røgen oppe på 50-55 ppm, malten tørres 48 timer med tørverøg, og den er destilleret 2 gange. Den nyeste variant, Hazelburn, så dagens lys i 1997 da man for første gang forsøgte sig med helt urøget og tripeldestilleret whisky. Ud af de cirka 175.000 liter, det lille Campbeltown-destilleri producerer om året, er 80% Springbank, cirka 10% Longrow og 10% Hazelburn.
Juuls vin og spiritus
I 1926 åbnede Svend Juul sin vinhandel, S. JUUL VINHANDEL & BODEGA, på Værnedamsvej, Frederiksberg. Ikke på den nuværende adresse, men lidt længere henne i gaden, hvor Café Viggo nu ligger. Siden har vinhandlen ændret navn til Juul’s Vin & Spiritus – og er i dag grossist for specialhandlen i hele danmark. Udover den originale butik på Værnedamsvej findes vi nu også i Lyngby (Lyngby Vinkælder).
Fra at være en lille, lokal vinhandel har Juul’s Vin & Spiritus udviklet sig til at være en velanskrevet og traditionel, men moderne og landsdækkende specialhandel med en trofast kundekreds i såvel den private sektor, firmaer samt hoteller, barer og bedre restauranter.